13 august 2012

Olivenolje

Vi hadde et foredrag om oliven og olivenolje av restaurantverten vår. Oliven står sterkt i det greske husholdet, så sterkt at faren hans til en hver tid hadde et lager til privat bruk på 500 liter!! Han hadde noen oliventrær og produserte for eget bruk. "Eget bruk" betyr i gresk sammenheng at man også har noe å gi bort eller bytte med slekt og venner. Det er her i området ingen som slår seg sammen for å produsere for eksport. Peloppones har flere eksportører og kalamata olje og oliven produseres der. Han trodde nok at noe av den italienske olje kom fra Hellas.
Kalamataoliven produseres ved å legge snittede oliven i en lake av salt og eddik en ukes tid. De vi har fått her har vært veldig gode, faste og fine.
Så vi har kjøpt med oss noen flasker olje hjem.
Vi hadde nok et herlig måltid på Mylos restaurant. Denne gang med stamna (oksekjøtt i form), kleftikos (lammekjøtt i form) og fylt auberginer, med et feta, hvitløk og olivenoljefylt nybakt brød som forrett. Det var helt himmelsk!
I morgen bærer det hjemover etter ti flotte dager. Brune og lekre.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Επαρχιακή Οδός Κουκουναριών-Σκιάθου,Skiathos,Hellas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar