mandag 28. juli 2014

Stavern

Omsider drar vi etter to netter i Tønsberg. Stamper oss rundt Tønsberg tønne og til Stavern. Ligger longside utenpå en 37 Fairline. Kom i en artig passiar med dem om bruchetta som vi skulle lage etter ankomst.


Fiskebutikken er forandret og ikke like fristende som for fem år siden da vi var her sist. Borte er det ferske brødene og alt tilbehøret.
Blir i to netter her også pga vind. Benytter anledningen til å se Jan Eggum og Kaja Huse på Hotel Wasilioff. Morsomme timer med mye god musikk.
Drar til Larvik for å handle litt, men Larvik et ikke en by du trenger å dra til. Kjedelig. Spiste deilig pizza på en italiensk restaurant, dog.

Vi har satt oss fore å finne og benytte septikfasiliteyene nedover kysten, med Litt skuffende resultater. I Vollen var den ute av drift, i Son var den i drift, i Tønsberg sjekket vi ikke, men så heller ingen. I Stavern var den ute av drift og i tillegg måtte den låses opp av havnevakten for 50 kroner. Det er ikke holdbart. Er disse innretningene virkelig så sarte at de ikke holder i sommersesongen da de trengs som mest? Det skal vel heller ikke koste noe så lenge dette er et tiltak for å begrense utslipp til sjø og dette er i kommunenes interesse.
I tillegg til mangel på fungerende septikanlegg var det noe galt med vårt egen toalett. Tett lufteavløp og for vanskelig å skylle ned. Lufteavløpet ble senere "staket opp" av en kraftig stråle vann gjennom skroggjennomføringen fra utsiden. Det virket. Først måtte jeg bare finne hvilket av de 4 hullene jeg skulle angripe. Litt krabbing i båtens indre avslørte nr to fra høyre, sett utenfra.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar