torsdag 6. juli 2017

Kroatia 2017

Vi bor i en leilighet i Okrug Gornji, like utenfor Trogir nær Split. Veldig enkelt å komme til og fra Fra Norge med både SAS og Norwegian.Rett nedenfor leiligheten er standen med strandpromenade og barer og iskremkiosker. Utleie av strandstoler og parasoller til 30 kuna per stykk. Temperaturen har ligget på 30 pluss, minus og det vil si deilige kvelder på terrasse eller på en restaurant.Det beste har vært å ta båten inn til Trogir om kvelden og spise middag der. Båten tar ca 17 minutter og Trogir er et nydelig sted med gamle steinhus og trange smug og restauranter overalt. God mat, spesielt fisk og sjømat, og mye godt øl og lokal vin. Kroatia har lange vintradisjoner og mange forskjellige produsenter, god vin er det også.

Etter noen dager leide vi bil for å se litt av omgivelsene. Tok båt til Trogir, taxi til flyplassen og sjekket ut leiebil, en Opel Astra. Bra bil. Dro videre til City Center shopping i Split og benyttet navigasjonen for å finne frem. Obs-Obs: Den ledet oss inn på de mest utrolige krokveiene gjennom gamle boligområder med enfils kjerreveier. Tilslutt var veien stengt pga veiarbeid. Vi var ca 300 m fra senteret, men langt fra veimessig. Den åpenbare veien inn til senteret ble ikke valgt.

Vi kjøpte sko, akkurat som vi hadde lest i hytteboka i leiligheten av vertskapet gjorde. Billige sko i typer vi ikke ser hjemme.

Veien fra Okrug til Trogir er utrolig. Trogir er en liten øy forbundet med to bruer. De må vi over for å komme til fastlandet. den er så svingete å smal at to biler akkurat greier å passere hverandre, en lastebil og bil bare på gitte steder og - to lastebiler? Kork. Jeg tenker med skrekk hvis en sykebil eller brannbil skal frem i en fei. Her om dagen sto vi 45 minutter i kø på en strekning på 1 km. Huseieren forteller om to timer. Myndighetene startet derfor for en del år siden å lage en ny bru litt lenger sør, men der stakk entreprenøren av med alle pengene og slo seg selv konkurs. Korrupsjon. Så den står der halvveis ferdig. Taxi-sjåføren kommenterte tørt at broen skal bli ferdig "neste år" - åpnebart gjentatt årlig...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar