16 juli 2019

Fredrikstad Tall Ships Race

Over fjorden til Struten, omvei via fiskebutikken i Engelsviken og til Gressvik Båtservice hvor plass var bestilt. En fender ble punktert av eksosen fra varmeapparatet. Så: på Seasea ble ny kran til pentry og ny pumpesylinder til WC innkjøpt. List til kjøleskapet ble hentet på Maritim (bedtil for levering der) og samtidig kjøpte jeg en båtsykkel! Fender (Danfender) ble kjøpt på Jula rett over veien. Nimbus fendertrekk innkjøpt på Gressvik Motor service. Alt montert. Ny pumpe til wc gjorde underverker!






Tall Ships Race består av hovedsakelig skoleskip fra Europa, men også fra Mexico, Oman og andre steder. De er stort sett bygget etter 1990! Veteranskip er der færre av. Men de finnes som små lastebåter o.l. Men imponerende likevel.
Søndag tanket vi og la oss til ved Isegran for å se båtene dra videre til Bergen. To svære slepebåter måtte til for å buksere de første og største båtene ut. 
Inger fisket én pir på vei til Tordenskjoldbukta. Det ble det ikke noen middag av. Tbukta har septiktømming, noe Fstad ikke har! Går ikke an Fstad!!
Ankom Strømstad til bestilt plass i Mariehamn dom vanlig. Lå tre netter, siste natt pga mye vind.



Kylling i karri-appelsinsaus til middag.
Systembolaget: folk handler som gale! 4-5 hele brett med øl, tre til seks trelitere med vin, osv. Vi anskaffet trillebag til våre 6+4 flasker øl pluss matvarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar