21 juli 2019

Lysekil

Dro nordover etter en sen frokost ( som vanlig). Målet ble Lysekil og det var begynt å blåse. Skal bli 10 m/s til natten så god havn trengs. Nesten oppe ved Grunsund var det en liten Buster med 300 hester og seks personer om bord som hadde motorstopp rett utenfor noen steile klipper. Bare minutter fra å gå i fjæra i 6-7 m/s og sjø. Vi fikk line ombord og slept dem inn til søndre Grundund. De var sjeleglade for å bli reddet og de bar bare to minutter fra å gå i klippene og forlis som sikkert resultat. Dattera sa at hun aldri hadde sett pappa ha panikk...
Ankom Lysekil gjestehavn til full havn og fant en enslig norsk cabincruiser innerst på brygga. Da vi var i ferd med å legge oss inntil oppsagt vi at hadde hengt ut et «Reservert» skilt på siden av båten. Videre lå to fendere demonstrativt klare, men oppe på båten. Vi la oss utenpå en Nimus rett ved og bemerket det når vi betalte havnavgift. Det går f... ikke an. Det blåser 10 sekundmeter utpå og folk søker ly i havn. Vakta gikk resolutt bort og fjernet skiltet.

Vi spaserte bort gjennom gamla stan til NH5 og spiser nå deilig middag. Koselig og godt.

Dagen etter blåser det fortsatt godt og vi ligger en natt til. Vi shopper vinbags (2stk) og Inger kjøpte en fin kjølebag. I dag er det Måndagsklubben med konsert rett ved oss på brygga. Gratis underholdning! Rydell&Quick skal på scenen. Havna er blitt enda fullere og vi er nå 5 båter utenpå hverandre med oss i midten. 
I morgen skal det stilne og bli sol igjen og vi steamer nordover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar