søndag 24. juli 2016

Oj! Flere dager uten notater!

Vi skal til Göteborg! Og det i raskt tempo. Lite vind gjorde det mulig å koste på utaskjærs i 24 knop hele veien til Göteborg. Litt under 6 timer, inkludert noen pauser og sakte fart her og der. Det er sjelden at dette er mulig, vannet var uten store bølger. Ankom Lilla Bommen ca 1700 og fikk lett plass helt innerst mot operaen. Vi rakk Saluhallen i Nordstan og hadde nydelig taco til middag.
Mye innvandrerungdom i havneområdet, de sparker fotball på banen rett ved gjestehavnen. Hovedsakelig arabisk opprinnelse og språk. Men også romfolk og nordafrikanske ungdommer. Snakker høyt og gestikulerer. Heftig party på lekteren tvers over elva til langt på natt.

Neste dag var vandring og (window-) shopping i Nordstan. Kjøpte vannkjele til båten og støpejernspanner til Budor. Hyggelig bydel med mange interessant butikker. Saluhallen er dog det gjeveste og vi handlet gode oster, brød og biffer til middag. Den ble inntatt i båten om kvelden og var himmelsk. Amerikansk biff; svensk biff dugde ikke, sa selgeren. Systembolaget ble også oppsøkt for å få favorittvarene: Mariestad Export og Fuller's IPA.

Neste dag er avreise, dog ikke før Saluhallen er besøkt for ost og kjøttinnkjøp og Systembolaget for mer av det foran nevnte. Anne og Morten var på radaren og vi avtalte å møtes i Mollesund. Dieselfylling (svindyrt i Sverige!! 13-16 kr/l) og septiktømming underveis. Ankom Mollesund ved 3 tiden, men havnen var full. Lå longside utenpå tre båter helt innerst. Middag på Emmas, ingen høydare.

Været er helt konge: stille og sol og varmt. 20-21 grader i vannet.

Anne og Morten skulle (selvfølgelig) til Skagen og de dro kl 0800. Vi dro like etter og dro Orust rundt. Eline og jeg badet underveis. Orust rundt er langt... Vi ble anbefalt å kjøre Strømmarna like før vi kom ut i Lysekilfjorden. Vi endte opp i Fiskebäckskil. Der er et alltid god orden og trivelig havn. Nyrenovert dusjhus. Kyllingsalat i båten.

Septikktømming og vannfylling før vi steamet til Nord Koster. Det er meldt 2 dager til med stille og sol og varmt, før det skal blåse opp. Vi skal besøke Steinar Holtung i Kjøbmannskjær før vi returnerer hjem. Ankom gjestehavna ca kl 13 og fikk plass utenpå fire andre båter på innsiden av flytebrygga. Men de dro alle i løpet av ettermiddagen, så før kvelden ség på lå vi innerst med tre båter utenpå. Middag på Strandkanten restaurant, OK mat og veldig populært.


- Posted using BlogPress from my iPhoneLocation:Nordkoster,Sverige

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar