tirsdag 12. juli 2016

Sommeren 2016

Det var mye å ordne på avreisedagen, så vi kom seint i gang. Ved feriestart blir det alltid kaos før alt er ryddet og på plass.

Ser litt bomba ut før alt er på plass...

Son var utenfor rekkevidde så vi dro like godt til Oslo! Aker Brygge Marina ble stedet og en sen middag ble inntatt på Jacob Aall.
Før avreise måtte det finnes ut av hvor vann i bunnen av båten kom fra, samt få det ut. Under midtkøya siver det vann inn fra styrbord skroggjennomføring (ekkoloddet). Det må tas ved neste opplag.
Vanntanken ble vasket og skrubbet innvendig med klorvann og lokket fikk litt vaselin på pakningen. Nå ser det ut som det ble tett. Utluftingsrøret virker å være tett fordi tanken blåste seg opp ved påfylling. Må sjekkes og fikses.

Nå: kaffekok på morrasiden ved Oslo havn i gråvær. Vindstille. Stille i havna i natt, mange ledige gjesteplasser.

Litt om service i år på motor: babord turbo er skiftet. Motoren gikk ikke over 2700 rpm og jaget i det området. Etter bytte: alt OK. Pusset og lakket salongbordet i vinter. Lite rundt teakbord ble innkjøpt på Kolsås hagesenter. Til kaffekopp og pjolter. I år skal vi gjøre alvor av å få sydd en akterkalesje. Men: nye Nimbus fendertrekk og trekk til kulefendere.

På Nesodden foregikk berging av Jomfruen, en av partybåtene som gikk på grunn i forrige uke. Ankom Drøbak til sen lunsj på Skipperstuen. Det gamle Bageri hadde ikke St Agür salaten lenger. Det var fordi det var sommermeny, sa de. Vi gikk derfra rundt hele Drøbak til vi endte på nevnte Skipperstue.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Stranden,Oslo,Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar