17 juli 2020

Sandefjord-Fredrikstad

Langs Røssesundet og ut til Fuglehuk Fyr før ferden fortsatte i 25 knop over fjorden til Fredrikstad. Vårt båtfølge Terje og Lisbeth hadde utfordret oss på hvis vi måtte overnatte et sted i en uke, hvor ville det vært? Både Inger og jeg endte opp med Fredrikstad - og her er vi på tredje døgnet. 



Vi dro til Nøkledypet - der er det rolig og ordnede forhold. Samtidig en kort spasertur til sentrum. Eller fergen. Eline kom ned med bussen i går og vi spiste god pizza på Villa Paradiso. Resten ble med til båten og den går vel med i kveld. Første kvelden spiste vi på Slippen, vel verdt et besøk. Deilig bacalao. 



Jeg tok sykkelen til forskjellige ærender helt bort til Maritim i Gresvikbukta og fikk kjøpt nye rykkdempere og Tec7 for å erstatte fuger i kahyttsidene. Senere ble en liten 700W vifte ovn og reisedampstrykejern kjøpt inn på Clas Ohlson. Det har vært kjølig om kveldene og nå også i dag, så en liten ovn i båten gjør susen.

I dag har vi vært i Gamlebyen - koselig sted. Mye flere spisesteder der nå en tidligere - og ikke så mange interessante butikker? Mest «skrommel» og dameklær. Tapasretter på Verk. Veldig bra, men også veldig treg service. 

I dag har det blås kraftig og ikke fristet til utflukt. Vurderer Halden i morgen. Det skal regne i morgen og fortsatt blåse en del, før det løyer og blir sol igjen. 👍

Inger er ikke alltid like fornøyd med båtlivet. I fravær av sol og fint vær blir humøret lett blekere og tålmodigheten med båtlivet kortere. I dag sitter vi i gråværet i lett regn og lurer på hva vi skal gjøre. I dag og i morgen, søndag, skal det regne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar