21 juli 2020

Son

Været har bedret seg, solen titter frem og vinden har lagt seg. Septiktømming, vannfylling og avmarsj fra Halden. Vi har spist på middelmådig indisk restaurant og gått litt gatelangs. Halden er en sjarmerende by med masse gamle koselige hus, noen forfalne, andre godt vedlikeholdt. Hele gatestubber og tun er i gammel 1800-tallsstil. Gjennom dette råner amcars kveldstid og tiltrekker seg oppmerksomhet. Halden er en bra gjestehavn med ordnede forhold. Et lite sukk dog: mange flere gjesteplasser enn stikkontakter! Kunne med hell oppgraderes til én båt-én stikkontakt.

Målet ble satt til Son - med en stopp i Engelsviken. Der har de en enestående god fiskebutikk. Lite hjertesukk her også: Her mangler gjesteplasser, ikke minst for dagsbesøkende. Det burde være enkelt å få til. Jeg måtte ligge på reden og avvente innkjøpene fra familien som ble satt i land. 
Like fullt: godsaker ble innkjøpt og fortært i båten i Son.


Havna i Son var full og oppringing til vakta anviste siste plass på rutebåtbrygga. OK, må bare vekk innen kl 11:50 når rutebåten kommer. Det skal vi vel klare...
En kveldstur innover i havna avslører at det finnes plasser med et grønt skilt på som tilsynelatende er plasser til gjester, men utenom Dockspot-systemet. Noen var ledige også. Vi har bestilt Dockspot-plass til neste natt så vi flytter oss.

Dusjen i Son krever mynter!!! Håpløst antikvarisk i 2020. Jeg har ikke hatt cash på flere år og i hvert fall ikke mynter. Klagde på dette i fjor og husker jeg. Det er veksling i vakta, men den er ikke oppe så tidlig om morgenen når jeg skulle dusje... Grrr!🤬🤯😡

Son har en ypperlig italiensk restaurant: Restaurant 24. Vi har spist der hvert år i 10 år nå og den er alene verdt turen til Son. Men nå fortalte eieren Alessandro at han har solgt og andre eiere skal overta. Å nei! Vi hadde mao vår siste måltid der, Hva han finner på vet han ikke enda, men følg han på FB (Restaurant24) og vi får se. 

Son har også en hyggelig «Bolledame» som kommer hver morgen med nybakte boller for salg i båtene. Veldig gode og veldig hyggelig! 

Vi har byttet plasser to ganger i Son denne gangen og i dag er det septiktømming og avreise ved 12-tiden for Bogen i Stokke. Eline dro hjem med bussen i går for å være med på dansekurs og kommer tilbake i dag ved 11-tiden.

Det har vært kjølige netter i det siste, ned mot 12 grader. Vi har anskaffet vifteovn og måttet kjøre den om kvelden og morgenen. Men varme i sola når den kommer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar