søndag 21. juli 2013

Väderøarna

Været er blitt så fint at vi tok en tur ut til Väderøarna. Det ligger ute i havgapet 6 nautiske mil fra kysten. det var stilnet og bare duvende bølger fra i går så vi kunne gå i 23 knop ut, tok ca en halv time. Vi kom ut litt før kl 10 og svingte litt på måfå i bassenget utenfor havna. Havnen her er veldig trang, veldig trang. Inn der vil jeg ikke med båten, man kan kjøre seg fast der. Plutselig toger det en masse båter ut av havnen!

Det som skjedde var at hver dag kl 10 skal alle båter ut for at ny og gamle skal pakkes på ny. En myndig havnekaptein pakker båtene så vi nesten ligger lagvis, i hvertfall som i en sardinboks. Dermed får han plass til opptil 45 båter inne i den trange havnen. Vi havnet helt innerst og lå særdeles trygt og rolig.

Väderöarna er på sett og vis Sveriges svar på Svenner. Lagt ute i havgapet og det stedet i Sverige hvor det blåser mest. Sjelden det er så fint og rolig vær som da vi ankom. Derfor var det fullt med båter i alle kriker og kroker.

Her er også en svært god restaurant - vi bestiller bord kl 19 og inntar et herlig måltid. Vi ser solen gå ned fra losutsikten på knausen bak restauranten. Stille natt, helt til...


Location:Tanum,Sverige

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar